Vytlačiť
1. Ekonomická výkonnosť slovenského potravinárstva v kontexte EÚ
Názov | Ekonomická výkonnosť slovenského potravinárstva v kontexte EÚ |
---|---|
Súbežný názov | Economic performance Slovak food industry in the EU context |
Autorské údaje | Miroslav Grznár |
Autor | Grznár Miroslav EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM |
Zdrojový dokument | Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov III. : [recenzovaný zborník vedeckých prác]. S. 61-69. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2014. ISBN 978-80-225-3859-6 |
Výstup z projektu | VEGA 1/0026/12 Stratégia rozvoja agropotravinárstva a konkurenčná schopnosť agropotravinárskych podnikov SR |
Poznámky | VEGA 1/0026/12 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potravinárstvo * Slovensko * Európska únia * spotreba * konkurencieschopnosť * dovoz * vývoz |
Anotácia | Potravinársky priemysel v EÚ a v SR. Segmentácia krajín EÚ podľa objemu hrubej potravinárskej produkcie zaraďuje SR do posledného segmentu. Produkciu významne ovplyvňuje objem fixného kapitálu a výrobná spotreba. Pozitívny je rýchly rast potravinárskej produkcie na Slovensku. Slovenský potravinársky priemysel stráca svoje konkurenčné pozície, čo sa prejavuje najmä rýchlejším rastom dovozu ako vývozu. |
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E14 00259-008, originál dokumentu |