Vytlačiť
1. A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality
Názov | A General equlibrium analysis of food industry considering the food quality | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Analýza všeobecnej rovnováhy v potravinárskom priemysle so zreteľom na kvalitu potravín | ||||||||
Autorské údaje | Pu-Yan Nie, You-Hua Chen | ||||||||
Autor | Nie Pu-Yan | ||||||||
Spoluautori | Chen You-Hua | ||||||||
Zdrojový dokument | Agricultural economics. Vol. 60, no. 7 (2014), s. 301-308. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2014. ISSN 0139-570X | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Systematika | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy | ||||||||
Heslá | rovnováha dynamická * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * priemysel potravinársky * regulácia trhu | ||||||||
Anotácia | Model dynamickej rovnováhy na základe množstva a kvality potravín. Dopady konkurencie na ceny, výkon, zisk a sociálny blahobyt. Tri závery výskumu: Vyššia konkurencia znižuje kvalitu potravín; Regulácie zvyšujú kvalitu len krátkodobo; Dopady (negatívne) regulácie znášajú výhradne výrobcovia, spotrebitelia profitujú. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Čísla | 2014: 7-12 | ||||||||
|