Vytlačiť
1. Konkurencieschopnosť slovenského vinárskeho priemyslu
Názov | Konkurencieschopnosť slovenského vinárskeho priemyslu |
---|---|
Preklad názvu | Competitiveness of the Slovak wine sector |
Autorské údaje | Eva Meravá |
Autor | Meravá Eva |
Zdrojový dokument | Ekonomika poľnohospodárstva = Economics of agriculture. Roč. 2, č. 2 (2002), s. 25-28. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2002. ISSN 1335-6186 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 339.137 - Konkurencia |
Heslá | konkurencieschopnosť * priemysel vinársky * trh vnútorný * trh zahraničný * Európska únia * výhody komparatívne |
Anotácia | Hodnotenie konkurencieschopnosti slovenského vinárskeho priemyslu na domácom trhu, na trhoch krajín Európskej únie a krajín CEFTA. Ukazovatele komparatívnych výhod (DCR a PCR) a koeficienty nominálnej ochrany pre vstupy a výstupy (NPCO a NPCI). Použitie analýzy PAM. Výpočet konkurencieschopnosti pomocou ukazovateľa komparatívnych výhod - indexu RCA. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2002: 1-3 |