Vytlačiť
1. Stravovanie zamestnancov ako daňový výdavok
Názov | Stravovanie zamestnancov ako daňový výdavok |
---|---|
Autorské údaje | Lucia Vanková |
Autor | Vanková Lucia |
Zdrojový dokument | Dane a účtovníctvo v praxi : mesačník plný informácií z oblasti daní, práva a účtovníctva. Roč. 23, č. 7-8 (2018), s. 2-11. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2018. ISSN 1335-7034 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Heslá | zamestnávatelia * zamestnanci * výdavky daňové * stravovanie zamestnancov * stravovanie spoločné * zákony * novelizácia |
Anotácia | Zamestnávatelia, ktorí zabezpečujú stravovanie svojich zamestnancov, musia riešiť aj mnohé daňové súvislosti. Výdavky vynaložené v súvislosti so stravovaním sú u zamestnávateľa za určitých presne stanovených podmienok výdavkom znižujúcim zdaniteľné príjmy. Sú to však nielen podmienky upravené v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p., ale aj podmienky upravené v súvisiacich pracovnoprávnych predpisoch. S účinnosťou od 1. júna 2018 sa zvýšili sumy stravného pri pracovnej ceste pre jednotlivé časové pásma podľa zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p., a tým sa zvýšil aj limit príspevku zamestnávateľa na stravovanie zamestnancov. Ilustračné príklady. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Zväzky | 2018: 7-12 |