Vytlačiť
1. Terminológia v potravinárskom marketingu
Názov | Terminológia v potravinárskom marketingu |
---|---|
Autorské údaje | Marta Karkalíková, Alica Lacková |
Autor | Karkalíková Marta EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená |
Spoluautori | Lacková Alica EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | Vybrané problémy obchodnej a marketingovej terminológie : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie konanej na počesť Prof. Marty Kulčákovej, CSc.. S. 106-109. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 1999. ISBN 80-225-1185-4 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 339.138 - Marketing |
Heslá | potravinárstvo * terminológia * marketing strategický * spotrebitelia |
Anotácia | V podmienkach tfhového mechanizmu sa aj v potravinárskych podnikoch, ak chcú prosperovať, musí uplatňovať marketingová stratégia, t.j. spôsob riadenia a usmerňovania hospodárskej činnosti podniku podľa požiadaviek trhu. Podnik musí zároveň aktívne ovplyvňovať trh za účelom splnenia podnikových cieľov. Orientácia podniku na výrobky (zlepšovanie úžitkových vlastností), na spotrebiteľa.(jeho ochrana, pravdivá informovanosť o kvalite a pod.). Výklad pojmov energetická, výživná, hygienická a senzorická hodnota, výživová a úžitková hodnota. Na základe dokonalého poznania vlastných výrobkov, porovnávania úžitkových hodnôt s požiadavkami spotrebiteľov, možno formulovať stratégiu podniku a rozsah budúceho trhu. |
Báza dát | ČLÁNKY |