Vytlačiť
1. Využitie vody a pôdy pre zaistenie potravinovej bezpečnosti a udržateľného životného prostredia
Názov | Využitie vody a pôdy pre zaistenie potravinovej bezpečnosti a udržateľného životného prostredia |
---|---|
Preklad názvu | Water and land use to assure food safety and environmental sustainability |
Autorské údaje | Ján Hríbik |
Autor | Hríbik Ján |
Zdrojový dokument | Vodohospodársky spravodajca : mesačník pre vodné hospodárstvo a životné prostredie. Roč. 49, č. 1-2 (2006), s. 34-35. - Bratislava : Združenie zamestnávateľov vo vodnom hospodárstve, 2006. ISSN 0322-886X |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 332.2/.5 - Pôda z ekonomického hľadiska. Využitie pôdy. Potreba pôdy |
Heslá | voda * pôda * využitie pôdy * bezpečnosť potravinová * riadenie * zdroje vodné * kongresy |
Anotácia | Ústredným motívom 19. kongresu ICID (Medzinárodná komisia pre závlahy a odvodňovanie) bolo využitie vody a pôdy pre zaistenie potravinovej bezpečnosti a udržateľnosti životného prostredia. Pozornosť bola orientovaná na témy: Hospodárenie s vodou a pôdou pre zvýšenie poľnohospodárskej výroby pre uspokojenie potrieb hladujúcich, Harmonické spolužitie s povodňami a záplavami (návrhy, prevádzkovanie a udržiavanie novej generácie vodohospodárskych sústav, prerozdelenie finančných zdrojov na prevádzku už existujúcich). |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2006: 1-12 |