Vytlačiť
1. Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ
Názov | Konkurencieschopnosť slovenského mliekarenského priemyslu v procese prípravy pre vstup do EÚ |
---|---|
Preklad názvu | Competitiveness of the Slovak milk industry in the EU pre-accession period |
Autorské údaje | Ľudmila Nagyová |
Autor | Nagyová Ľudmila |
Zdrojový dokument | Zemědělská ekonomika = Agricultural economics : mezinárodní vědecký časopis. Roč. 46, č. 11 (Listopad 2000), s. 515-520. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2000. ISSN 0139-570X |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Česká republika |
Systematika | 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo |
Heslá | priemysel mliekarský * mlieko * potravinárstvo * Slovensko * ukazovatele ekonomické * konkurencieschopnosť * výhody konkurenčné * trh zahraničný * Európska únia |
Anotácia | Posúdenie konkurencieschopnosti slovenských potravinárskych výrobkov má mimoriadny význam v predvstupovom období Slovenska do európskych štruktúr. Analýza súčasného stavu mliekarenského priemyslu na Slovensku a výpočet vybraných ukazovateľov umožňujúcich posudzovať konkurencieschopnosť výrobkov mliekarenského priemyslu poukázali na kladné saldo v zahraničnom obchode s mliekom a mliečnymi výrobkami, komparatívne výhody ako aj ich nízku konkurencieschopnosť na trhu CEFTA a EÚ. V závere príspevku sú načrtnuté oblasti, v ktorých reštrukturalizácia tohto odvetvia bude pokračovať. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2000: 7-12 |