Vytlačiť
1. Evaluation of the Sugar Companies in the Czech Republic
Názov | Evaluation of the Sugar Companies in the Czech Republic | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Hodnotenie cukrovarníckych podnikov v Českej republike | ||||||||
Autorské údaje | Elena Moravčíková, Eduard Hyránek | ||||||||
Autor | Moravčíková Elena EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | ||||||||
Spoluautori | Hyránek Eduard EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | ||||||||
Zdrojový dokument | Economics, Finance and Business Management 2023 [EFAM 2023] : Economics, Management and Entrepreneurship in Digital Age 2023 : 19th October 2023, Bratislava, Slovak Republic. Pp. 255-259. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2023 / Lešková Radka ; Majtán Štefan ; Kokles Mojmír ; Economics, Finance and Business Management 2023 : Economics, Management and Entrepreneurship in Digital Age 2023 International Scientific Conference. ISBN 978-80-225-5058-1 | ||||||||
Poznámky | VEGA 1/0359/23 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | priemysel cukrovarnícky * cukrovarníctvo * cukrovary * kríza podniku * koronakríza * kríza energetická * faktory výrobné * šoky cenové * hodnota podniku * hodnotenie * Česko | ||||||||
Anotácia | Priemyselné podniky boli v posledných rokoch ovplyvnené koronakrízou v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, rastúcimi cenami energií a súvisiacim nárastom cien výrobných faktorov. Cukrovary sa tiež museli vyrovnať s dôsledkami ukončenia výroby cukru v septembri 2017. Príspevok sa venuje analýze hodnotenia pozície podniku na trhu na základe vybraných ukazovateľov výkonnosti. Cieľom je vysvetliť pozíciu podniku, možné príčiny a situáciu na ruskom trhu. Príspevok sa venuje hodnoteniu pozícií podnikov na trhu na základe vybraných ukazovateľov výkonnosti s cieľom vysvetliť pozíciu podniku, možné príčiny a odchýlku od použitia metódy štandardizovaných hodnôt. Výsledky výkonnosť cukrovarov klesla už v roku 2018 a postupne sa konsoliduje. Po prekonaní týchto prekážok majú cukrovary šancu zabezpečiť si dlhodobú šancu. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E23 00660-024, kópia plného textu | ||||||||
|