Vytlačiť
1. Zlacňovanie mäsa ženie slovenských spracovateľov do strát
Názov | Zlacňovanie mäsa ženie slovenských spracovateľov do strát |
---|---|
Autorské údaje | Ivan Haluza |
Autor | Haluza Ivan |
Zdrojový dokument | Trend : týždenník o hospodárstve a podnikaní. Č. 33 (25. augusta 2005), s. 34-35. - Bratislava : TREND Holding, 2005. ISSN 1335-0684 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | mäso * mäsopriemysel * Európska únia * Slovensko * konkurencia * vývoj cenový * hygiena * normy medzinárodné * zisk * strata * vývoz * investície zahraničné |
Anotácia | Problémom po vstupe Slovenska do Európskej únie sa nevyhli ani mäsiari. Rozšírenie konkurencie, investície do hygienických noriem, nároky obchodných reťazcov. Zo zisku v roku 2003 sa mäsopriemysel v roku 2004 prepadol do straty. Tlak obchodníkov. Nepriaznivý cenový vývoj. Orientácia na zahraničné trhy - vývoz hotových mäsových výrobkov. Slovenskému mäsopriemyslu by mohol pomôcť vstup silných zahraničných investorov. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2005: 31-41 + 5 príl. |