Vytlačiť
1. Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM
Názov | Analýza a predikcia konkurencieschopnosti slovenského cukrovarníckeho a mäsového priemyslu na základe metódy PAM |
---|---|
Preklad názvu | Analysis and prediction of competitiveness of the Slovak sugar and meat industry using the PAM method |
Autorské údaje | Dagmar Matošková, Marianna Blahovics |
Autor | Matošková Dagmar |
Spoluautori | Blahovics Marianna |
Zdrojový dokument | Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 4, č. 3 (2004), s. 23-28. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2004. ISSN 1335-6186 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 339.137 - Konkurencia |
Heslá | priemysel cukrovarnícky * mäsopriemysel * konkurencieschopnosť * trh medzinárodný * trh poľnohospodársky * trh vnútorný * analýzy * metódy * prognózy |
Anotácia | Hodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckeho a mäsového priemyslu a jej možný vývoj do roku 2013. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Ani jeden zo sledovaných priemyslov nedosiahol v roku 2002 na medzinárodných trhoch komparatívne výhody. V mäsovom priemysle by sme mali konkurencieschopnosť dosahovať na domácich trhoch v 2005-2007, na zahraničných trhoch od roku 2010, v cukrovarníckom priemysle komparatívne výhody na medzinárodných trhoch by sme mohli dosahovať krátko po vstupe do EÚ. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2004: 1-4 |