Vytlačiť
1. Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku
Názov | Gastroturizmus a jeho možnosti na Slovensku |
---|---|
Preklad názvu | Gastro-tourism and its opportunities in Slovakia |
Autorské údaje | Mária Pachingerová |
Autor | Pachingerová Mária EUBOBFKSC - Katedra služieb a cestovného ruchu OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | IBC. International business cooperation. Roč. 16, č. 1 (2005), s. 13-14. - Bratislava : INFORMEX, 2005. ISSN 1336-2828 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.48 - Cestovný ruch. Politika cestovného ruchu |
Heslá | turistika * jedlá * stravovanie spoločné * ruch cestovný * ruch cestovný domáci * ruch cestovný zahraničný * Slovensko |
Anotácia | Pojem gastronómia. Gastronómia ako súčasť systému spoločného stravovania. Predmet gastronómie a jej prostriedky. Gastroturizmus ako forma cestovného ruchu, zameraná na spoznávanie gastronómie, či už národnej alebo miestnej, spojenej s konzumovaním národných a miestnych špecialít. Gastroturizmus aktívny, pasívny, resp. vnútorný. Na Slovensku sa otvárajú národné reštauraácie cudzej proveniencie, len pomaly sa presadzuje využívanie príležitostí na uplatnenie typickej národnej slovenskej gastronómie. Zaujímavá gastronómia sa dostáva na popredné miesto v rebríčku cieľov cestovania. Základné faktory vývinu tradičnej stravy na Slovensku. Typické slovenské jedlá. Informácie o základe našej národnej gastronómie. Charakter regionálnej gastronómie na Slovensku. |
Kategória EPC | Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E05 01029-001, OBF - Archív EPC, kópia plného textu |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2005: 1-4 |