Vytlačiť
1. Zoštíhľovanie a šesť sigma
Názov | Zoštíhľovanie a šesť sigma |
---|---|
Autorské údaje | Michal Pružinský, Bohuslava Michalčová |
Autor | Pružinský Michal |
Spoluautori | Mihalčová Bohuslava EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF |
Zdrojový dokument | Acta oeconomica Cassoviensia no 10. S. 280-298. - Košice : Podnikovohospodárska fakulta EU so sídlom v Košiciach, 2006 / Varcholová Tatiana ; Ekonomická univerzita v Bratislave Podnikovohospodárska fakulta so sídlom v Košiciach. ISBN 80-225-2200-7 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 658.5 - Organizácia výroby. Plánovanie výroby. Konštrukcia. Kontrola výroby |
Heslá | procesy podnikové * plánovanie * výroba štíhla * Six Sigma * metódy * plánovanie cieľové * nástroje plánovania * systémy riadenia * proces výrobný * kvalita * výkony podnikové * zamestnanci * zákazníci |
Anotácia | Zoštíhľovanie a šesť sigma sú metódami zdokonaľovania procesov. Zoštíhľovanie - odstraňovanie strát a nepotrebných činností. Štíhly podnik, štíhla výroba, štíhle procesy. Priekopník metód a techník štíhlej výroby je automobilka Toyota. Šesť sigma je najmä o precíznosti a presnosti. Jej východiskom je dokonalé porozumenie požiadavkám a očakávaniam zákazníkov a súčasné uplatňovanie overených nástrojov na odstraňovanie chýb v procesoch ich uspokojovania. Realizuje sa prostredníctvom vlastných zamestnancov podniku. Prispieva ku zlepšovaniu produktivity, výkonnosti, ale najmä kvality poskytovaných výrobkov a služieb. Základné princípy Six Sigma. Nástroje Six Sigma. Prínosy uplatňovania Six Sigma v podnikoch - uplatňovanie Six Sigma revolucionizuje kvalitu, výkonnosť a efektivitu vo všetkých oblastiach činnosti organizácie, či už výrobnej alebo kontraktačnej, ako aj dosiahnutie rýchleho a významného zhodnotenia akcií. |
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E06 00417-001, PHF - Archív EPC, kópia plného textu |