Vytlačiť
1. The main elements of food policy in Hungary
Názov | The main elements of food policy in Hungary |
---|---|
Preklad názvu | Hlavné prvky maďarskej potravinovej politiky |
Autorské údaje | Istvan Fehér, R. Fejős |
Autor | Fehér Istvan |
Spoluautori | Fejős R. |
Zdrojový dokument | Agricultural economics : an international journal = mezinárodní vědecký časopis. Vol. 52, no. 10 (2006), s. 461-470. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2006. ISSN 0139-570X |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | angličtina |
Krajina vydania | Česká republika |
Systematika | 338.43 - Poľnohospodárstvo ako hospodárske odvetvie |
Heslá | politika poľnohospodárska * potravinárstvo * Maďarsko * Európska únia * kvalita výrobkov * efektívnosť výroby * bezpečnosť potravinová * obchod zahraničný |
Anotácia | Analýza maďarskej potravinovej politiky pred transformáciou, kedy potravinová politika bola orientovaná na kvantitu, v priebehu predvstupového obdobia, kedy významnou sa stáva orientácia na kvalitu, obdobie po vstupe do EÚ, kedy najvýznamnejším prvkom sa stáva potravinová bezpečnosť. Maďarsko má výhody v oblasti prírodných podmienok, aby maďarské poľnohospodárstvo a potravinársky priemysel prispievali k celkovému hospodárskemu rastu, musia sa sústrediť na ekonomickú efektívnosť a kvalitu. |
URL | http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/58064.pdf |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2006: 7-12 |