Vytlačiť
1. Bezpečnosť potravín na európskom trhu
Názov | Bezpečnosť potravín na európskom trhu |
---|---|
Autorské údaje | Zora Szakalová |
Autor | Szakalová Zora EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF |
Zdrojový dokument | Merkúr 2007 : výsledky vedeckej práce mladých vedeckých pracovníkov : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie konanej v rámci Európskeho týždňa vedy : Bratislava, 16. november 2007. S. 612-618. - Bratislava : [Obchodná fakulta EU], 2007. ISBN 978-80-225-229-08 |
Výstup z projektu | VEGA 1/2635/05 Trh - ATESTT. Transformácia a reforma hospodárstva, harmonizácia s EÚ - analýza tovarových, ekonomických a sociálnych dôsledkov na trh tovarov |
Poznámky | VEGA 1/2635/05 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | potraviny * bezpečnosť * legislatíva * normy ISO * predpisy právne * potraviny modifikované geneticky * poľnohospodárstvo * ekológia * Európska únia * Slovensko |
Anotácia | Vývoj a stav legislatívy v oblasti bezpečnosti potravín v EÚ a SR. Codex Alimentarius - potravinársky zákonník. Biela kniha bezpečnosti potravín - ochrana zdravia spotrebiteľov a bezpečnosť potravín. Zriadenie rýchleho výstražného systému na rýchle odhaľovanie rizík. Legislatíva v Slovenskej republike - zákon o potravinách. Nariadenie EÚ - Analýza nebezpečenstva a kritických kontrolných bodov - systém HACCP. Sedem zásad systému HACCP. Prijatie normy ISO 22000. Etický princíp pri výrobe potravín. Legislatívny rámec pre ekologické poľnohospodárstvo. Podmienky bilogickej bezpečnosti - Kartágenský dohovor. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E08 00626-003, OBF - Archív EPC, originál dokumentu |