Vytlačiť
1. Manažment hodnoty hotelových zariadení
Názov | Manažment hodnoty hotelových zariadení . II. |
---|---|
Autorské údaje | Miroslav Jakubec, Peter Kardoš |
Autor | Jakubec Miroslav EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM |
Spoluautori | Kardoš Peter EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM |
Zdrojový dokument | Finančný manažment a controlling v praxi : [odborný mesačník pre oblasť finančného riadenia]. Č. 9 (2009), s. 515-525. - Bratislava : Iura Edition, 2009. ISSN 1337-7574 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 640.2/.4 - Vedenie stravovacích zariadení. Vedenie ubytovacej a pohostinskej činnosti. Spoločné stravovanie. Ubytovanie |
Heslá | hotely * hodnota * lokalizácia * trh * konkurencia * dopyt * klienti * ceny priemerné * náklady * plánovanie * kapitalizácia * príjmy |
Anotácia | Trhové a konkurenčné faktory hodnotenia hotelových zariadení. Konkurenčná analýza - metódou preniknutia na trh a metódou konkurenčného indexu. Praktické príklady. Plánovanie trhového podielu a obsadenosti. Plánovanie priemernej ceny obsadenej izby. Plánovanie nákladov. Tri prístupy k ohodnoteniu hotelov v súčasnosti - metóda kapitalizácie odčerpateľných zdrojov, metóda porovnávania tržieb a nákladová metóda. |
Kategória EPC | Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E09 01505-001, FPM - Archív EPC, kópia plného textu |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2009: 7-12 |