Vytlačiť
1. Jedlo prezrádza viac, než si myslíte
Názov | Jedlo prezrádza viac, než si myslíte |
---|---|
Autorské údaje | Eva Blažková, Rastislava Stoličná |
Autor | Blažková Eva (Autor interview) |
Spoluautori | Stoličná Rastislava (Účastník interview) |
Zdrojový dokument | Hotelier : direct-mailový časopis pre majiteľov a riaditeľov hotelov, penziónov a reštaurácií. Roč. 6, č. 7-8 (2012), s. 78-82. - Žilina : Direct press, 2012. ISSN 1337-0545 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 640.2/.4 - Vedenie stravovacích zariadení. Vedenie ubytovacej a pohostinskej činnosti. Spoločné stravovanie. Ubytovanie |
Heslá | potraviny * nápoje alkoholické * nápoje nealkoholické * gastronómia * poľnohospodárstvo * suroviny * spoločnosť * kultúra * história |
Anotácia | Čo možno považovať za typicky slovenské potraviny našich predkov. Aký bol spôsob prípravy jedál na našom území v minulosti. Rozdiely medzi jedlami pripravovanými v mestách a na dedine. Rôzne stravovacie návyky rôznych spoločenských vrstiev. Udomácnenie niektorých dovezených surovín. Jedlo ako kľúč ku kultúre. Čo naši predkovia pili. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2012: 1-12 |