Vytlačiť
1. Nové trendy v oblasti potravín
Názov | Nové trendy v oblasti potravín | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Autorské údaje | Vanda Rogovská | ||||||||
Autor | Rogovská Vanda EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená | ||||||||
Zdrojový dokument | MMK 2014 : recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference : mezinárodní Masarykova konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky : ročník V. : 15. - 19. prosince 2014 Hradec Králové, Česká republika : certifikovaná vědecká konference No. 2259661423. S. 598-607 CD-ROM. - Hradec Králové : MAGNANIMITAS, 2014 ; MMK 2014 Mezinárodní vědecká konference. ISBN 978-80-87952-07-8 | ||||||||
Výstup z projektu | VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku | ||||||||
Poznámky | VEGA 1/0635/14 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Systematika | 641/642 - Potraviny a jedlá | ||||||||
Heslá | potravinárstvo * potraviny * výživa * zdravie * regióny * rozvoj trvalo udržateľný * Taliansko * Slovensko | ||||||||
Anotácia | Súhrnný pohľad na hnutie Slow Food, ktoré vzniklo v roku 1989 v Taliansku ako jedno z mnohých hnutí a iniciatív hľadajúcich alternatívu k neudržateľným trendom súčasnej kultúry stredného prúdu, resp. rýchlej spotrebnej spoločnosti. Cieľom hnutia Slow Food je vytvorenie novej "gastronomickej vedy" a "nového modelu" v oblasti potravinových systémov. Charakterizácia pobočky Slow Food na Slovensku a návrh opatrení na rozšírenie a zviditeľnenie jej aktivít. Príspevok je komplexnou štúdiou zameranou na problematiku Slow Food, ktorá mapuje aktivity hnutia od vzniku až po súčasnosť. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E14 01641-006, originál dokumentu | ||||||||
|