Vytlačiť
1. Consumer knowledge about food labelling in Slovakia
Názov | Consumer knowledge about food labelling in Slovakia |
---|---|
Preklad názvu | Znalosti spotrebiteľov o označovaní potravín na Slovensku |
Autorské údaje | Ferdinand Daňo, Paulína Krnáčová |
Autor | Daňo Ferdinand EUBOBFKMA - Katedra marketingu OBF |
Spoluautori | Krnáčová Paulína EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | 2016 M-Sphere Book of papers : selected papers presented at 5th International M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business : Dubrovnik, Croatia, 27th-29th October 2016. Pp. 212-221 online. - [Zagreb] : Accent, 2016 ; M-Sphere conference for multidisciplinarity in science and business International conference. ISBN 978-953-7930-11-0 |
Výstup z projektu | VEGA 1/0134/14 Podpora inovácií v distribučných procesoch prostredníctvom zavádzania moderných technológií a optimalizácie logistických činností so zameraním na zníženie záťaže životného prostredia a na zvyšovanie kvality života |
Poznámky | VEGA 1/0134/14 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | angličtina |
Krajina vydania | Chorvátsko |
Systematika | 366 - Spotrebiteľ a jeho problémy |
Heslá | spotrebitelia * správanie spotrebiteľa * informácie * označovanie tovarov * potraviny * výrobky poľnohospodárske * Slovensko * Európska únia * politika spotrebiteľská * legislatíva |
Anotácia | Európska a slovenská legislatíva označovania potravín. Vyhodnotenie čiastkových výsledkov základného kvantitatívneho prieskumu z decembra 2015 o označovaní potravín (formou online dotazníka) zameraného na záujem spotrebiteľov, povedomie spotrebiteľov a znalosť spotrebiteľov. V rámci spotrebiteľských znalostí označovania potravín sa výskum zameral na tieto oblasti: z akých zdrojov získavajú spotrebitelia informácie o označovaní potravín, či trpia nedostatkom informácií o označovaní potravín, či vedia, ktoré informácie sú na potravinách povinné a aká je úroveň spotrebiteľskej znalosti označovania potravín či znalosť štátnych kontrolných orgánov. Riziká nedostatočného alebo zavádzajúceho značenia. Odporúčania a návrhy praktických krokov na zvýšenie úrovne spotrebiteľskej znalosti označovania potravín. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E16 01460-001, kópia plného textu |