Vytlačiť
1. Effects of corporate social responsibility on food safety
Názov | Effects of corporate social responsibility on food safety | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Efekty korporátnej sociálnej zodpovednosti na potravinovú bezpečnosť. | ||||||||
Autorské údaje | You-Hua Chen, Pu-Yan Nie, Yong-Cong Yang | ||||||||
Autor | Chen You-Hua | ||||||||
Spoluautori | Nie Pu-Yan | ||||||||
Yang Yong-Cong | |||||||||
Zdrojový dokument | Agricultural economics. Vol. 63, no. 12 (2017), pp. 539-547. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2017. ISSN 0139-570X | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Heslá | korporácie * zodpovednosť podniku spoločenská * monopoly * priemysel potravinársky * bezpečnosť * kvalita potravín * regulácia cenová * krajiny rozvojové * Čína * Brazília | ||||||||
Anotácia | Štúdia ako prvá rozvíja teoretickú analýzu korporátnej sociálnej zodpovednosti v potravinárskom priemysle týkajúcej sa najmä potravinovej bezpečnosti a kvality. Zistenie, že aktívna cenová regulácia štátu nie je vhodným riešením, pretože znižuje kvalitu potravín, zatiaľ čo kvalita potravín znižuje zisky monopolov. Problém potravinovej bezpečnosti najmä v rozvojových krajinách, v Číne a v Brazílii. Praktická implementácia na dvoch modeloch. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Zväzky | 2017: 7-12 | ||||||||
|