Vytlačiť
1. Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains
Názov | Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Vybrané pohľady na stravovacie návyky a zmeny životného štýlu spotrebiteľov počas pandémie COVID-19 optikou dodávateľských reťazcov | ||||||||
Autorské údaje | František Pollák, Peter Markovič, Róbert Világi | ||||||||
Autor | Pollák František EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | ||||||||
Spoluautori | Markovič Peter EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | ||||||||
Világi Róbert EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | |||||||||
Zdrojový dokument | IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic : 30th Interdisciplinary Information Management Talks, Sept. 7–9, 2022 Prague, Czech Republic. Pp. 235-242 online. - Linz : TRAUNER Verlag, 2022 ; IDIMT-2022: Digitalization of Society, Business and Management in a Pandemic Interdisciplinary Information Management Talks. ISBN 978-3-99113-758-0 | ||||||||
DOI | 10.35011/IDIMT-2022-235 | ||||||||
Poznámky | VEGA 1/0140/21. - IVSUPS005 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Rakúsko | ||||||||
Heslá | pandémia * koronakríza * donáška do domu * jedlá * správanie spotrebiteľa * reťazce dodávateľsko-odberateľské * obchod elektronický * reputácia podniku * internet * prostredie virtuálne | ||||||||
Anotácia | Zmeny zvykov v stravovaní v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, so zameraním na vybrané zmeny v životnom štýle Čechov a Slovákov. Skúmanie zmien v stravovacích návykoch zákazníkov, ktorí sa boli pod tlakom sociálneho odstupu a opätovného uzavretia kamenných podnikov nútení presunúť do virtuálneho sveta, čím koncept donášky jedla nadobudol v týchto podmienkach nový rozmer, čo v kombinácii s podnikmi a službami fungujúcimi na báze zdieľanej ekonomiky vytvorilo jedinečnú situáciu pre obnovu tohto sektora. Teoretický prehľad a empirická analýza online reputácie hlavných hráčov v odvetví donášky jedla na sledovaných trhoch v porovnaní s lídrami tohto odvetvia v USA, čím sa vytvorilo aj východisko pre nasledujúci komplexný výskum reputácie spoločností pôsobiacich v rámci zdieľanej a nízkouhlíkovej ekonomiky. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách | ||||||||
Registrované v | SCOPUS | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E22 00335-002, kópia plného textu | ||||||||
|