Vytlačiť
1. Zmeny v podnikateľskom prostredí - porovnanie s ČR - vybrané zistenia
Názov | Zmeny v podnikateľskom prostredí - porovnanie s ČR - vybrané zistenia | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Autorské údaje | Pavol Andrejovský, Roman Lacko, Zuzana Hajduová | ||||||||
Autor | Andrejovský Pavol EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF | ||||||||
Spoluautori | Lacko Roman EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF | ||||||||
Hajduová Zuzana EUBFPMKPF - Katedra podnikových financií FPM | |||||||||
Zdrojový dokument | Zborník príspevkov z workshopu STEP 2022 : 7.11.2022. S. 32-38. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2022 / Andrejovský Pavol ; Bruothová Michaela ; Dudáš-Pajerská Erika ; Kršák Branislav ; STEP 2022 Workshop. ISBN 978-80-225-4989-9 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | prostredie podnikateľské * legislatíva * regulácia * rast hospodársky * produkt domáci hrubý * Slovensko * Česko | ||||||||
Anotácia | Príspevok sa zameriava na možnosti zlepšovania podnikateľského prostredia v SR, na príklade dobrých praktík vo vybraných krajinách, v komparácií s podmienkami v SR. Hľadáme príležitosti pre vytvorenie podľa možností čo najlepších podmienok pre podnikateľské prostredie a s cieľom zlepšenia podmienok pre podnikateľské subjekty smerujúc k ich inkluzívnemu rastu. V príspevku sa zameriavame na vybrané problémy merania vplyvov na podnikanie v podmienkach SR v komparácií s Českou republikou, najmä však využijúc „best practice“ Cieľom sa pri riešení problémov najmä na ekonomické a daňovo-odvodové problémov, resp. vybrané zmeny v príslušnej legislatíve v porovnaní s Českou republikou, keď poukazujeme na vhodne zavedené praktiky, ktoré priniesli v rámci zmien preukazne výsledky pri meraní. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované pozvané príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E22 00758-003, kópia plného textu | ||||||||
|