Vytlačiť
1. Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis
| Názov | Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Preklad názvu | Spotreba potravín a výber kvality stravy Rómov v Rumunsku: kontrafaktuálna analýza | ||||||||
| Autor | Ciaian Pavel | ||||||||
| Spoluautori | Cupak Andrej EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH | ||||||||
| Pokrivčák Ján | |||||||||
| Rizov Marian | |||||||||
| Zdrojový dokument | Food Security. Vol. 8 , no. 2 (2018), pp. 437-456. - USA : Springer, 2018. ISSN 1876-4517 | ||||||||
| DOI | 10.1007/s12571-018-0781-8 | ||||||||
| Poznámky | APVV-16-0321. - Registrovaný: Scopus | ||||||||
| Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
| Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
| Krajina vydania | Spojené štáty | ||||||||
| Heslá | potraviny * spotreba potravín * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * zdravie * analýzy * Rómovia * etnikum * diskriminácia * Rumunsko | ||||||||
| Anotácia | Táto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď. | ||||||||
| Kategória EPC | Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch | ||||||||
| Registrované v | WOS | ||||||||
| Registrované v | SCOPUS | ||||||||
| Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
| Archív EPC | E18 01193-001, online | ||||||||
| |||||||||