Vytlačiť
1. Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis
Názov | Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Spotreba potravín a výber kvality stravy Rómov v Rumunsku: kontrafaktuálna analýza | ||||||||
Autor | Ciaian Pavel | ||||||||
Spoluautori | Cupák Andrej EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH | ||||||||
Pokrivčák Ján | |||||||||
Rizov Marian | |||||||||
Zdrojový dokument | Food Security. Vol. 8 , no. 2 (2018), pp. 437-456. - USA : Springer, 2018. ISSN 1876-4517 | ||||||||
DOI | 10.1007/s12571-018-0781-8 | ||||||||
Poznámky | APVV-16-0321. - Registrovaný: Scopus | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Spojené štáty | ||||||||
Heslá | potraviny * spotreba potravín * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * zdravie * analýzy * Rómovia * etnikum * diskriminácia * Rumunsko | ||||||||
Anotácia | Táto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď. | ||||||||
Kategória EPC | Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch | ||||||||
Registrované v | WOS | ||||||||
Registrované v | SCOPUS | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E18 01193-001, online | ||||||||
|