Vytlačiť
1. Energetické a nutričné hodnotenie regionálnych pokrmov
Názov | Energetické a nutričné hodnotenie regionálnych pokrmov |
---|---|
Súbežný názov | Energy and Nutritional Evaluation of Regional Meals |
Autorské údaje | Anna Kolesárová, Lucia Zeleňáková, Andrea Mendelová, Jana Mrázová |
Autor | Kolesárová Anna |
Spoluautori | Zeleňáková Lucia |
Mendelová Andrea | |
Mrázová Jana | |
Zdrojový dokument | Journal of Tourism, Hospitality and Commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 12, č. 2 (2021), s. 18-29. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2021. ISSN 1804-3836 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Heslá | gastronómia * potraviny * výživa * jedlá * regióny * Slovensko |
Anotácia | Nutričné a energetické vyhodnotenie regionálnych pokrmov Slovenka a porovnanie ich nutričného a energetického príjmu v rámci celého Slovenska - dotazníkový prieskum. Najvyšší energetický príjem z pokrmov bol zaznamenaný v regiónoch stredného Slovenska, naopak najnižšou energetickou hodnotou sa vyznačovali pokrmy v regiónoch východného Slovenska. Porovnávaním údajov severného a južného Slovenska sa taktiež zistili určité rozdiely. Južná časť Slovenska sa vyznačovala vyšším energetickým príjmom ako severná časť Slovenska. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2021: 2 |