Vytlačiť
1. Potravinová bezpečnosť
Názov | Potravinová bezpečnosť |
---|---|
Autorské údaje | M. Rosinová |
Autor | Rosinová M. |
Zdrojový dokument | Verejná správa. Č. 15 (1995), s. 9 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.43 - Poľnohospodárstvo ako hospodárske odvetvie |
Heslá | koncepcie * politika poľnohospodárska * Slovensko * bezpečnosť potravinová * výživa * pôda poľnohospodárska * spotreba potravín * programy vládne |
Anotácia | Vymedzenie potravinovej bezpečnosti štátu a z nej odvodenú výživovú dostatočnosť obyvateľstva definuje Koncepcia agrárnej politiky SR. Vymedzenie prahu potravinovej bezpečnosti vychádza zo zásady udržať výrobné zdroje a objem výroby minimálne na úrovni 90 perc. predpokladanej úrovne reálnej spotreby pri základných komoditách na báze domácej poľnohospodárskej produkcie. Výsledky analýzy produkčného potenciálu pôd z pohľadu trvalo udržateľného rozvoja poľnohospodárstva. |
Báza dát | ČLÁNKY |