Vytlačiť
1. Hygienické zabezpečenie výroby a predaja požívatín
Názov | Hygienické zabezpečenie výroby a predaja požívatín |
---|---|
Autorské údaje | Ján Ondrejka |
Autor | Ondrejka Ján |
Zdrojový dokument | Výživa a zdravie. Roč. 40, č. 9 (1995), s. 177-179 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 613 - Hygiena. Starostlivosť o zdravie |
Heslá | hygiena výživy * potraviny * kontrola * kvalita výrobkov * ochrana zdravia * smernice * Európska únia * dozor štátny * HACCP * legislatíva * Slovensko |
Anotácia | Zabezpečenie akosti a zdravotnej bezchybnosti požívatín dvomi spôsobmi: systematickou kontrolou a riadením a ovládaním procesov ich výroby spôsobom, ktorý vylúči vznik zdravotne chybných požívatín. Systémy kontroly hygieny požívatín a ich aplikácia v legislatíve Rady Európy a harmonizácia legislatívy SR s požiadavkami EÚ. Jednotlivé súčasti systému kontroly požívatín označovaného pod názvom HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). |
Báza dát | ČLÁNKY |