Vytlačiť
1. Cukor čaká reštrukturalizácia
Názov | Cukor čaká reštrukturalizácia : denná kapacita výroby cukru by mala byť 5- až 8-tisíc ton |
---|---|
Autorské údaje | Róbert Straka |
Autor | Straka Róbert |
Zdrojový dokument | Hospodárske noviny : denník o ekonomike a politike. Roč. 6, č. 202 (21. októbra 1998), s. 7. ISSN 1335-4701 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | priemysel cukrovarnícky * repa cukrová * cukor * reštrukturalizácia * kapacita výrobná * koncentrácia * náklady * Európska únia * Slovensko * CEFTA |
Anotácia | Reštrukturalizácia cukrovarníctva v Európskej únii podporovaná stabilitou trhu s cukrom a smerujúca ku koncentrácii spracovania cukrovej repy. Komplikácie reštrukturalizácie v krajinách CEFTA. Pestovanie cukrovej repy na Slovensku v zrkadle minulých rokov. Problémy s cenou cukru. Pokles počtu slovenských cukrovarov na 2-3 v prípade snahy o vyrovnanie s EÚ. Predpokladané náklady na reštrukturalizáciu slovenského cukrovarníckeho priemyslu. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 1998: 196-251 |