Vytlačiť
1. Cutting the working hours
Názov | Cutting the working hours |
---|---|
Preklad názvu | Zkracování pracovní doby |
Autorské údaje | Pavel Tomšík |
Autor | Tomšík Pavel |
Zdrojový dokument | Agricultural economics = Zemědělská ekonomika : an international journal = mezinárodní vědecký časopis. Roč. 47, č. 4 (2001), s. 145-147. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2001. ISSN 0139-570X |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | angličtina |
Krajina vydania | Česká republika |
Systematika | 331.31/.32 - Pracovná doba. Dovolenka |
Heslá | čas pracovný * skracovanie času pracovného * doba pracovná * týždeň pracovný * čas pracovný pohyblivý |
Anotácia | Skracovanie pracovnej doby ako celosvetový problém. Patrí medzi procesy, ktoré môžu náhle ovplyvňovať podniky prostredníctvom legislatívneho nariadenia. Súčasným trendom je prechod na 35 hodinový pracovný týždeň. Proces skracovania dĺžky pracovného času rozdelený na tri časti: 1. Štrukturálny efekt. 2. Rozvoj pracovných režimov pod hranicou kolektívnej normy. 3. Kolektívne skracovanie dĺžky pracovného času. Individuálne formy redukcie pracovného času. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2001: 1-6 |