Vytlačiť
1. Cukrovarníctvo v súčasných podmienkach
Názov | Cukrovarníctvo v súčasných podmienkach |
---|---|
Autorské údaje | Martina Špilová |
Autor | Špilová Martina EUBFPMKPO - Katedra podnikovohospodárska FPM |
Zdrojový dokument | Podnikanie a konkurencieschopnosť firiem 2010 : zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie organizovanej v rámci podujatí k 70. výročiu založenia Ekonomickej univerzity v Bratislave : 20.5.2010 Bratislava. S. 452-455. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2010. ISBN 978-80-225-2978-5 |
Poznámky | Registrovaný: Web of Science |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | cukrovarníctvo * cukrovary * Slovensko * legislatíva * Európska únia |
Anotácia | Agrárna a potravinová politika EÚ. Princípy vytvorenia cukorného poriadku. Legislatíva upravujúca trhový poriadok pre cukor. V minulosti bolo na Slovensku vyše 60 fungujúcich cukrovarov, ktoré boli zrušené na základe reforiem s cukrom. Dnes fungujú u nás už len dva závody a to v Seredi a v Trenčianskej Teplej. Oba patria pod veľké nadnárodné koncerny. |
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách |
Registrované v | WOS |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Odkazy | (1) - KNIHY |
Archív EPC | E10 00739-008, originál dokumentu |