Vytlačiť
1. Trendy rozvoja potravinárskej obalovej techniky
Názov | Trendy rozvoja potravinárskej obalovej techniky | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Trends of food-package technology development | ||||||||
Autorské údaje | Igor Kačeňák | ||||||||
Autor | Kačeňák Igor EUBOBFKTK - Katedra tovaroznalectva a kvality tovaru OBF - zrušená | ||||||||
Zdrojový dokument | Vedecké state Obchodnej fakulty 2011 : [zborník]. S. [1-9]. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2011. ISBN 978-80-225-3326-3 | ||||||||
Poznámky | KEGA 006EU-4/2011 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Systematika | 621.798 - Balenie a obalová technika | ||||||||
Heslá | obaly * balenie * technika obalová * nanotechnológie * technológie nové * potraviny | ||||||||
Anotácia | Vývoj obalového priemyslu bude v budúcich rokoch ovplyvnený niekoľkými faktormi. Jedným z nich je vývoj v oblasti technológií, ktoré zahrňujú zmeny v používaných materiáloch a technológiách. Aplikované moderné metódy balenia.Vákuové balenia a balenie v inertnom plyne. Aseptický spôsob balenia. Aktívne a inteligentné balenie. Inteligentné systémy balenia. Rádiofrekvenčná identifikácia – RFID. Nanotechnológie. Obaly pre mikrovlnný ohrev. Biodegradovateľné obalové materiály – bioplasty. Automatizácia baliaceho procesu. Požiadavky na obaly budúcnosti. | ||||||||
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E11 01865-030, originál dokumentu | ||||||||
|