Vytlačiť
1. Najvýznamnejšie odvetvia potravinárskeho priemyslu Švajčiarska
Názov | Najvýznamnejšie odvetvia potravinárskeho priemyslu Švajčiarska | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Autorské údaje | Ivan Masár | ||||||||
Autor | Masár Ivan | ||||||||
Zdrojový dokument | Ekonomika poľnohospodárstva. Roč. 14, č. 4 (2014), s. 97-98 online. - Bratislava : Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, 2014. ISSN 1338-6336 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo | ||||||||
Heslá | potravinárstvo * Švajčiarsko | ||||||||
Anotácia | Švajčiarsky potravinársky priemysel takmer výhradne poháňajú odvetvia, ktoré väčšinu surovinových zdrojov získavajú v zahraničí (napr. kakaové bôby, cukor, rastlinné oleje, škrob, káva) alebo používajú vstupy nepoľnohospodárskeho pôvodu z domácich zdrojov (napr. minerálnu vodu, mlieko). V období rokov 2001-2011 rástol obrat cukrovinkárskeho priemyslu v priemere o 10 % ročne. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Čísla | 2014: 4 | ||||||||
|