Vytlačiť
1. Analýza príčin kritického stavu agrosektora
Názov | Analýza príčin kritického stavu agrosektora |
---|---|
Súbežný názov | Analysis of the cause of the critical state of the agricultural sector |
Autorské údaje | Ingrid Potisková |
Autor | Potisková Ingrid EUBOBFKIO - Katedra informatiky obchodných firiem OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | Nové technológie a postupy vo vzdelávaní, podnikaní a obchode : zborník vedeckých statí. S. 139-145 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2016 / Červenka Peter ; Hlavatý Ivan ; Kásl Daniel ; Hečko Ivan. ISBN 978-80-225-4298-2 |
Výstup z projektu | VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku |
Poznámky | VEGA 1/0635/14 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.43 - Poľnohospodárstvo ako hospodárske odvetvie |
Heslá | sektory hospodárske * poľnohospodárstvo * bezpečnosť potravinová * sebestačnosť * úpadok hospodársky |
Anotácia | Potravinová bezpečnosť ako základné ľudské právo. Ide o schopnosť krajiny zabezpečiť domáci trh s potravinami domáceho pôvodu. Miera potravinovej sebestačnosti je jedným z najdôležitejších ukazovateľov, v ktorom sa odráža celková ekonomika a spoločenská úroveň krajiny. Príspevok dokumentuje, kde a kedy sa stalo, že zo sebestačného agrosektora na Slovensku sa stalo odvetvie národného hospodárstva nachádzajúce sa v kritickom stave. |
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Odkazy | (1) - PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E16 01043-021, originál dokumentu |