Vytlačiť
1. Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle
Názov | Sladidlá a ich využitie v potravinárstve a nápojovom priemysle | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Sweeteners and their Use in the Food and Beverage Industry | ||||||||
Autorské údaje | Ján Durec, Dagmar Kozelová, Martina Fikselová | ||||||||
Autor | Durec Ján | ||||||||
Spoluautori | Kozelová Dagmar | ||||||||
Fikselová Martina | |||||||||
Zdrojový dokument | Journal of tourism, hospitality and commerce : vědecko-odborný recenzovaný časopis. Roč. 9, č. 2 (2018), s. 37-44. - Brno : Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Brno, 2018. ISSN 1804-3836 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Heslá | nápoje nealkoholické * cukor * potravinárstvo * gastronómia * zdravie * choroby civilizačné | ||||||||
Anotácia | Charakteristika sladidiel ako prídavných látok, ich rozdelenie, prírodné a umelé sladidlá. Vplyv sacharidov na stúpajúci výskyt civilizačných ochorení. Využívanie alternatívnych sladidiel v nápojovom priemysle. Používanie prírodných sladidiel v domácnostiach. Problematika tzv. funkčných nápojov a výživových tvrdení, gastronómii a potravín nového typu. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika | ||||||||
Zväzky | 2018: 1-2 | ||||||||
|