Vytlačiť
1. Francúzska gastronómia ako súčasť umenia žiť
Názov | Francúzska gastronómia ako súčasť umenia žiť | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | French Gastronomy as a Part of the Art of Living | ||||||||
Autorské údaje | Elena Melušová | ||||||||
Autor | Melušová Elena EUBFAJKRS - Katedra románskych a slovanských jazykov FAJ | ||||||||
Zdrojový dokument | Cudzie jazyky v premenách času IX : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie, 9. november 2018, (Bratislava, Slovensko). S. 423-431 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2019 / Kvapil Roman ; Štefančík Radoslav ; Šajgalíková Helena ; Cudzie jazyky v premenách času IX Medzinárodná vedecká konferencia. ISBN 978-80-225-4614-0 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | Francúzsko * kultúra * gastronómia * stolovanie * história | ||||||||
Anotácia | Predstavenie francúzskej gastronómie a umenia stolovať od doby Ľudovíta XIV., kde sa utvárala kultúra stolovania. Uvedenie typických špecialít, ktoré sa stali symbolmi francúzskej kultúry. Premeny stolovania pod vplyvom historických udalostí. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E19 00188-006, kópia plného textu | ||||||||
|