Vytlačiť
1. Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu
Názov | Stravovanie zamestnancov v čase koronavírusu |
---|---|
Autorské údaje | Tatiana Mičudová |
Autor | Mičudová Tatiana |
Zdrojový dokument | Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 15, č. 4 (2020), s. 25-28. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2020. ISSN 1337-0197 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Heslá | zamestnávatelia * zamestnanci * stravovanie zamestnancov * zákony * gastronómia * spoločnosť * sprostredkovatelia * koronavírus |
Anotácia | Veľa zamestnávateľov na Slovensku umožnilo svojim zamestnancom počas korovankrízy COVID-19, pracovať z domu, formou tzv. home office. Zamestnávateľ má však povinnosť zabezpečovať týmto zamestnancom stravovanie, ak je ich pracovná zmena dlhšia ako štyri hodiny. Z §152 ods 3 Zákonníka práce vyplýva pre zamestnávateľa nielen povinnosť zabezpečovať stravovanie pre svojich zamestnancov, ale aj povinnosť prispievať na jedlo. Jednou z najčastejších foriem zabezpečenia stravovania svojim zamestnancom je poskytovanie stravných lístkov. Predajcovia gastrolístkov ponúkajú zamestnávateľom v tejto dobe namiesto gastrolístkov gastrokarty. Tieto spoločnosti zabezpečujú aj distribúciu týchto kariet priamo zamestnancom, cez svojich kuriérov. Zamestnávateľ dáva tejto spoločnosti pokyn na akú sumu treba zamestnancovi dobiť kredit. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2020: 4 |