Vytlačiť
1. Komparatívna analýza cukrovarníckeho priemyslu krajín Euroázijskej ekonomickej únie z pohľadu konkurencieschopnosti
Názov | Komparatívna analýza cukrovarníckeho priemyslu krajín Euroázijskej ekonomickej únie z pohľadu konkurencieschopnosti | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Súbežný názov | Comparative Analysis of Sugar Industry of EAEU Countries in Terms of Competitiveness | ||||||||
Autorské údaje | Katarína Petrovčiková, Akzhan Yeginbayeva, Vanda Lieskovská, Khoich Aizhan | ||||||||
Autor | Petrovčiková Katarína EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF | ||||||||
Spoluautori | Yeginbayeva Akzhan | ||||||||
Lieskovská Vanda EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF | |||||||||
Aizhan Khoich | |||||||||
Zdrojový dokument | Listy cukrovarnické a řepařské : časopis pro obor cukrovka-cukr-líh. Roč. 138, č. 5-6 (2022), s. 212-219 online. - Praha : VUC Praha. ISSN 1210-3306 | ||||||||
Poznámky | Registrovaný: Scopus. - Registrovaný: Web of Science | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | slovenčina | ||||||||
Krajina vydania | Česká republika | ||||||||
Heslá | priemysel cukrovarnícky * konkurencieschopnosť * výnosnosť * vývoz * dovoz | ||||||||
Anotácia | Komplexná kvalitatívna analýza úrovne konkurencieschopnosti cukrovarníckeho priemyslu v členských štátoch EAEU prostredníctvom kvantitatívnych a kvalitatívnych metód. Na vyhodnotenie konkurencieschopnosti cukrovarníckych produktov bola zvolená diferenciálna metóda. Cukor je strategická potravina, preto by ekonomický systém krajiny by mal mať v tejto komodite vysoký ukazovateľ sebestačnosti. | ||||||||
Kategória EPC | ADM | ||||||||
Registrované v | WOS | ||||||||
Registrované v | SCOPUS | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E22 00397-001, online | ||||||||
|