Vytlačiť
1. Využitie štartovacích kultúr v mäsovom priemysle
Názov | Využitie štartovacích kultúr v mäsovom priemysle |
---|---|
Preklad názvu | The Use of starting cultures in the meat industry |
Autorské údaje | Ladislav Staruch, František Strmiska |
Autor | Staruch Ladislav |
Spoluautori | Strmiska František |
Zdrojový dokument | Výživa a zdravie : časopis pre výživu. Roč. 46, č. 1 (2001), s. 17-19. - Bratislava : Slovenská spoločnosť pre výživu, 2001. ISSN 0042-9406 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | mäso * výrobky poľnohospodárske * konzervovanie potravín * mäsopriemysel |
Anotácia | Za jednu z najstarších konzervačných metód sa považuje fermentácia. História vývinu fermentovaných mäsových výrobkov. Technológia výroby fermentovaných mäsových výrobkov. Štartovacie kultúry a význam ich aplikácie. Tvorba kyseliny mliečnej. Vývoj a stabilita farby, chute a vône. Požiadavky na štartovacie kultúry. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2001: 1-4 |