Vytlačiť
1. Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ
Názov | Konkurenčná schopnosť odvetvia živočíšnej výroby vo vybraných kandidátskych krajinách pred vstupojm do EÚ |
---|---|
Preklad názvu | Competitiveness of livestock sector in selected EU candidate countries |
Autorské údaje | Cemal Atici, Goksel Armagan, Peter Szovics |
Autor | Atici Cemal |
Spoluautori | Armagan Goksel |
Szovics Peter | |
Zdrojový dokument | Acta oeconomica et informatica : vedecký časopis pre ekonomiku a informatiku v poľnohospodárstve. Roč. 7, č. 2 (2004), s. 53-56. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2004. ISSN 1335-2571 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | angličtina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo |
Heslá | výroba živočíšna * výrobky poľnohospodárske * výrobky živočíšne * konkurencieschopnosť * Európska únia |
Anotácia | Hodnotenie súčasného stavu sektora živočíšnej výroby v kandidátskych krajinách EÚ vo vybraných výrobkoch ako sú mäso, mlieko, syry a vajíčka s dôrazom na konkurencieschopnosť. Ukazovateľ komparatívnych výhod bol aplikovaný s cieľom určenia konkurenčnej schopnosti vybraných výrobkov. Výsledky dokazujú, že Lotyšsko má komparatívnú výhodu v masle, Maďarsko v hydine a Bulharsko v chove oviec a kôz v porovnaní s ostatnými krajinami. EÚ liberalizuje spoločnú poľnohospodársku politiku, a preto je potrebné aby pristupujúce krajiny boli obozretné v oblasti ďalšej podpory živočíšnej výroby a mali by vykonať nevyhnutné zmeny na zvýšenie konkurenčnej schopnosti tohto odvetvia. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2004: 1-2 |