Vytlačiť
1. Vzkriesenie slovenského cukru
Názov | Vzkriesenie slovenského cukru |
---|---|
Autorské údaje | Ivan Haluza |
Autor | Haluza Ivan |
Zdrojový dokument | Trend : týždenník o ekonomike a podnikaní. Roč. 23, č. 26 (4. júla 2013), s. 38-40. - Bratislava : News and Media Holding, 2013. ISSN 1335-0684 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 663/664 - Potravinárstvo |
Heslá | cukor * cukrovarníctvo * cukrovary * repa cukrová * liberalizácia * trh * kvóty * konkurencia * Slovensko * Európska únia |
Anotácia | Liberalizácia trhu s cukrom. Investície spoločnosti Agrana, ktorá vlastní fabriku Slovenských cukrovarov v Seredi. Príprava na konkurenciu z Brazílie či juhovýchodnej Ázie. Spoločnosť Nordzucker a Považský cukor v Trenčianskej Teplej. Reforma európskeho trhu s cukrom. Pokles produkcie cukru v stredoeurópskych krajinách. Predaj cukru mimo EÚ. Ochrana cukrovarov bruselskými dovoznými bariérami. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2013: 21-30 + 6 príl. |