Vytlačiť
1. Návrh riešení pre minimalizáciu plytvania potravinami
Názov | Návrh riešení pre minimalizáciu plytvania potravinami |
---|---|
Autorské údaje | Ingrid Potisková |
Autor | Potisková Ingrid EUBOBFKIO - Katedra informatiky obchodných firiem OBF - zrušená |
Zdrojový dokument | Nové technológie a postupy vo vzdelávaní, podnikaní a obchode : zborník vedeckých statí. S. 133-138 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2016 / Červenka Peter ; Hlavatý Ivan ; Kásl Daniel ; Hečko Ivan. ISBN 978-80-225-4298-2 |
Výstup z projektu | VEGA 1/0635/14 Stav a perspektívy rozvoja trhu biopotravín, tradičných a regionálnych potravín na Slovensku |
Poznámky | VEGA 1/0635/14 |
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Heslá | potraviny * spotreba potravín * odpad * využitie odpadu * svet |
Anotácia | Príspevok zhromažďuje a vyhodnocuje dostupné údaje vzťahujúce sa k plytvaniu potravinami a hľadá spôsobov, ako tento trend zastaviť. Riešenie potravinového odpadu - smernice, programy, odporúčania. Ako komunikovať čerstvosť. Programy potravinových bánk, v rámci ktorých sú nadbytočné potraviny prepravované od maloobchodníkov k ľudom v núdzi alebo na iné predajné miesta (napr. diskontné predajne alebo miestne trhy), ide však o programy s malým rozsahom. |
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E16 01043-020, originál dokumentu |