Vytlačiť
1. EOQ for Perishable Goods: Modification of Wilson’s Model for Food Retailers
Názov | EOQ for Perishable Goods: Modification of Wilson’s Model for Food Retailers | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | EOQ pre rýchlo sa kaziaci tovar: Úprava Wilsonovho modelu pre maloobchodníkov s potravinami | ||||||||
Autorské údaje | Shouzhen Zeng, Olexandr Nestorenko, Tetyana Nestorenko, Mangirdas Morkunas, Artiom Volkov, Tomas Baležentis, Chonghui Zhang | ||||||||
Autor | Zeng Shouzhen | ||||||||
Spoluautori | Nestorenko Olexandr | ||||||||
Nestorenko Tetyana | |||||||||
Morkunas Mangirdas | |||||||||
Volkov Artiom | |||||||||
Baležentis Tomas | |||||||||
Zhang Chonghui | |||||||||
Zdrojový dokument | Technological and Economic Development of Economy. Vol. 25, no. 6 (2019), pp. 1413-1432. - Vilnius : Vilnius Gediminas Technical University. ISSN 2029-4921 | ||||||||
DOI | 10.3846/tede.2019.11330 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Litva | ||||||||
Heslá | maloobchod * riadenie zásob * zásoby * tovar spotrebný | ||||||||
Anotácia | Včasná reakcia na kolísavý a neustále sa meniaci dopyt spotrebiteľov je pre spoločnosť dôležitým rozhodnutím, pretože môže mať vplyv na jej postavenie na trhu. Správne riadenie zásob sa tak stáva ústredným bodom v riadení procesov maloobchodu a môže poskytnúť podstatnú konkurenčnú výhodu. Upravená verzia Wilsonovho modelu, ktorá zohľadňuje trendy spotrebiteľského dopytu a ponúka flexibilitu pri zmene času. Ilustrácia navrhovaného modelu, ktorá ukazuje významný ekonomický prínos za konkrétnych podmienok. | ||||||||
Báza dát | ČLÁNKY | ||||||||
|