Vytlačiť
1. Verejné obstarávanie potravín vo svete
Názov | Verejné obstarávanie potravín vo svete |
---|---|
Autorské údaje | Miriam Slobodníková |
Autor | Slobodníková Miriam |
Zdrojový dokument | Verejné obstarávanie - právo a prax : odborný dvojmesačník. Roč. 10, č. 1 (2023), s. 26-29. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2023. ISSN 1339-5963 |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Heslá | obstarávanie verejné * súťaž verejná * potraviny * udržateľnosť * zákazky * príručky |
Anotácia | Príručka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pod názvom "Ako spolu dokážeme urobiť svetovo najzdravšie a udržateľné verejné obstarávanie potravín" (How Together We Can Make the World's Most Healthy and Sustainable Public Food Procurement), vydaná v roku 2022 v Kodani, nám približuje jednotlivé úskalia, s ktorými sa v rámci procesu obstarávania potravín môžeme stretnúť a taktiež približuje mnoho užitočných príkladov, ktoré sa dajú aplikovať do zákaziek na obstarávanie potravín. Príručka predstavuje komplexný zdroj, ktorý pokrýva všetky aspekty obstarávania a usmerňuje toho, kto zabezpečuje proces verejného obstarávania pri prijímaní postupov obstarávania, ktoré podporujú zdravé a udržateľné stravovanie. Zahŕňa aj príklady prípadových štúdií, ktoré najlepšie ukážu, ako sa dá zvládnuť každá etapa verejného obstarávania. |
Báza dát | ČLÁNKY |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2023: 1 |