Vytlačiť
1. Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie
Názov | Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie |
---|---|
Autorské údaje | J. Kerekréty |
Autor | Kerekréty J. |
Zdrojový dokument | Trend. Roč. 5, č. 14 (1995), s. 16A |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 338.439 - Potravinové hospodárstvo. Ekonomika výživy |
Heslá | potravinárstvo * potraviny * kvalita výrobkov * kontrola kvality * systém riadenia kvality * HACCP * ISO 9000 * normy medzinárodné * Slovensko * legislatíva * Európska únia |
Anotácia | Kontrola kvality za bývalej, centrálne riadenej výroby, a v trhovom mechanizme. Potreba priblíženia potravinárskej legislatívy k zákonom EÚ. Jednotný postup pri zabezpečovaní kvality potravín. Vedecky prepracovaný systém zabezpečovania zdravotnej neškodnosti potravín - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Normy radu ISO 9000 - riadenie a systém zabezpečovania kvality. Firma Bureau Veritas Slovakia - zavádzanie systémov kvality a certifikácie podľa noriem radu ISO 9000. |
Báza dát | ČLÁNKY |