Number of the records: 1  

Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis

  1. Title Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis
    TranslationSpotreba potravín a výber kvality stravy Rómov v Rumunsku: kontrafaktuálna analýza
    Author Ciaian Pavel
    Co-authors Cupak Andrej EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH
    Pokrivčák Ján
    Rizov Marian
    Source documentFood Security. Vol. 8 , no. 2 (2018), pp. 437-456. - USA : Springer, 2018. ISSN 1876-4517
    DOI 10.1007/s12571-018-0781-8
    NoteAPVV-16-0321. - Registrovaný: Scopus
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionUnited States of America
    Keywords potraviny * spotreba potravín * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * zdravie * analýzy * Rómovia * etnikum * diskriminácia * Rumunsko
    AnnotationTáto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď.
    Public work categoryScientific titles in foreign carented magazines and noticed year-books
    Registered inWOS
    Registered inSCOPUS
    DatabasePUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    No. of Archival CopyE18 01193-001, online

    File nameSizeTyp prístupu
    Plný text PDF993.8 KBpublicly available
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.