Number of the records: 1
Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis
Title Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis Translation Spotreba potravín a výber kvality stravy Rómov v Rumunsku: kontrafaktuálna analýza Author Ciaian Pavel Co-authors Cupak Andrej EUBFNHKBF - Katedra bankovníctva a medzinárodných financií FNH Pokrivčák Ján Rizov Marian Source document Food Security. Vol. 8 , no. 2 (2018), pp. 437-456. - USA : Springer, 2018. ISSN 1876-4517 DOI 10.1007/s12571-018-0781-8 Note APVV-16-0321. - Registrovaný: Scopus Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition United States of America Keywords potraviny * spotreba potravín * bezpečnosť potravinová * kvalita potravín * zdravie * analýzy * Rómovia * etnikum * diskriminácia * Rumunsko Annotation Táto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď. Public work category Scientific titles in foreign carented magazines and noticed year-books Registered in WOS Registered in SCOPUS Database PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ No. of Archival Copy E18 01193-001, online
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 993.8 KB publicly available article
Number of the records: 1