Number of the records: 1
Effects of corporate social responsibility on food safety
Title Effects of corporate social responsibility on food safety Translation Efekty korporátnej sociálnej zodpovednosti na potravinovú bezpečnosť. Author info You-Hua Chen, Pu-Yan Nie, Yong-Cong Yang Author Chen You-Hua Co-authors Nie Pu-Yan Yang Yong-Cong Source document Agricultural economics. Vol. 63, no. 12 (2017), pp. 539-547. - Prague : Czech academy of agricultural sciences, 2017. ISSN 0139-570X Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Czech Republic Keywords korporácie * zodpovednosť podniku spoločenská * monopoly * priemysel potravinársky * bezpečnosť * kvalita potravín * regulácia cenová * krajiny rozvojové * Čína * Brazília Annotation Štúdia ako prvá rozvíja teoretickú analýzu korporátnej sociálnej zodpovednosti v potravinárskom priemysle týkajúcej sa najmä potravinovej bezpečnosti a kvality. Zistenie, že aktívna cenová regulácia štátu nie je vhodným riešením, pretože znižuje kvalitu potravín, zatiaľ čo kvalita potravín znižuje zisky monopolov. Problém potravinovej bezpečnosti najmä v rozvojových krajinách, v Číne a v Brazílii. Praktická implementácia na dvoch modeloch. Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Bunches 2017: 7-12
File name Size Typ prístupu Plný text PDF 165.9 KB publicly available article
Number of the records: 1