1. Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku
Title | Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku |
---|---|
Translation | Selected aspects of category management in the food business company |
Author info | Anna Hrnčiarová Turčiaková |
Author | Hrnčiarová Turčiaková Anna EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF |
Source document | Výkonnosť podniku : vedecký časopis Výskumného ústavu ekonomiky a manažmentu. Roč. 3, č. 1 (2013), s. 82-87 online. - Poprad : Výskumný ústav ekonomiky a manažmentu v Poprade, 2013. ISSN 1338-435X |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
systematics | 339.37 - Maloobchod |
Keywords | manažment sortimentný * potraviny * podnik * správanie spotrebiteľa * konkurencia * starostlivosť o zákazníkov |
Annotation | V podmienkach internacionalizácie a globalizácie svetovej ekonomiky dochádza k neustálemu nárastu konkurenčného boja, nasýtenosti trhu a tiež k zmenám nákupného správania spotrebiteľov, čo vytvára tlak na zdokonaľovanie podnikového managementu. Z uvedených dôvodov sú hľadané nové prístupy a aplikované efektívne metódy, ktoré sú schopné reagovať na meniace sa požiadavky a aktuálne trendy. V procese riadenia retailových spoločností sa uplatňuje celý rad moderných metód založených na kooperatívnej spolupráci subjektov potravinárskeho dodávateľského reťazca a to výrobcov, sprostredkovateľov a obchodníkov. Cieľom tejto spolupráce je zvýšenie konkurencieschopnosti a znižovanie celkových nákladov pri zdokonaľovaní starostlivosti o zákazníkov. |
Public work category | Scientific titles in home not carented magazines and other year-books |
Database | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
No. of Archival Copy | E13 00818-001, kópia plného textu |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2013: 1 |