1. Mliečne výrobky sa ustálili
Title | Mliečne výrobky sa ustálili |
---|---|
Author info | Peter Kapitán |
Author | Kapitán Peter |
Source document | Tovar & Predaj. Č. 76 (3-4) (2024), s. 34-36. - Praha : ATOZ Marketing Services, 2024. ISSN 1805-0549 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Czech Republic |
Keywords | výrobky živočíšne * mlieko * priemysel mliekarský * výživa * dopyt spotrebiteľský * správanie spotrebiteľa |
Annotation | Zdravý životný štýl rámcuje spotrebiteľské nálady už niekoľko rokov. Jedným z hitov posledných rokov sú produkty obohatené o bielkoviny, prípadne výrobky, ktoré priamo vysoké množstvo bielkovín obsahujú. Zaručene funguje, ak je na obale vyzdvihnutý obsah proteínov. Samy osebe sú skvelým zdrojom proteínov, teda bielkovín, mliečne výrobky. No práve v ich konzumácii majú ľudia na Slovensku dlhodobo rezervy. Podľa posledných štatistických údajov obyvateľ Slovenska zje približne o 45 kíl mlieka menej, než je odporúčaná dávka. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2024: 76 |