Vybrané aspekty preferencií a úrovne vedomostí študentov cestovného ruchu v oblasti gastronómie
Author info
Radúz Dula, Roman Lacko
Author
Dula Radúz EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
Co-authors
Lacko Roman EUBOBFKCR - Katedra cestovného ruchu OBF
Source document
Studia commercialia Bratislavensia : Scientific Journal of Faculty of Commerce, University of Economics in Bratislava : vedecký časopis Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Roč. 17, č. Special Issue (2024), s. 80-91. - Bratislava : Ekonomická univerzita v Bratislave, 2024. ISSN 1339-3081
Gastronómia je v súčasnosti jedným z najvyužívanejších typov služieb venovaných stravovaniu ľudí. V literatúre sa často stretávame s tým, že aj keď ľudia poznajú význam slova gastronómia, nepoznajú jeho konkrétnejšie špecifikácie. Cieľom príspevku je zhodnotiť všeobecné znalosti v oblasti gastronómie u študentov vysokých škôl, ktorí študujú podnikanie v cestovnom ruchu a službách. Na dosiahnutie tohto cieľa bol ako najvhodnejšia metóda zvolený dotazníkový prieskum, ktorý sa uskutočnil v novembri 2023. Vzorku tvorilo viac ako 150 respondentov. Výsledky poukazujú na nedostatočný prehľad vo vybraných oblastiach a naznačujú tak smerodajný trend pre vyučovací proces. Na základe výsledkov bude možné vhodnejšie určiť oblasti a ciele výučby v príslušných predmetoch.
Public work category
Scientific titles in home not carented magazines and other year-books