1. Účtovanie stravovania zamestnancov
Title | Účtovanie stravovania zamestnancov |
---|---|
Author info | Jana Hvojníková |
Author | Hvojníková Jana |
Source document | Účtovníctvo ROPO a obcí v praxi : mesačník plný informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva a miezd pre rozpočtové, príspevkové organizácie a obce. Roč. 16, č. 9 (2021), s. 11-17. - Bratislava : Wolters Kluwer, 2021. ISSN 1337-0197 |
Document kind | schedule of articles from periodics |
Language | Slovak |
Country of Edition | Slovak Republic |
Keywords | zamestnanci * stravovanie spoločné * povinnosti zamestnávateľov * zákonník práce * zariadenia stravovacie * príspevky nenávratné * účtovanie |
Annotation | Podľa §152 ods.1 zákona č.311/2001 Z.z. Zákonník práce v znp., je zamestnávateľ povinný zabezpečiť zamestnancom stravovanie vo všetkých zmenách. Podľa §152 ods. 3 Zákonníka práce, zamestnávateľ prispieva na stravovanie zamestnancov v sume najmenej 55% ceny jedla, najviac do sumy 55% stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu. |
Database | ARTICLES |
References | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Numbers | 2021: 9 |