Počet záznamov: 1  

Konkurencieschopnosť ovčích výrobkov v Slovenskej republike po vstupe do EÚ

  1. Názov Konkurencieschopnosť ovčích výrobkov v Slovenskej republike po vstupe do EÚ
    Preklad názvuCompetitiveness of the sheep products in the Slovak Republic after the entrance of Slovakia into the European Union
    Autorské údajeIvana Hudáková
    Autor Hudáková Ivana EUBFPMKPM - Katedra manažmentu FPM
    Zdrojový dokument Ekonomika, financie a manažment podniku - rok 2005 : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie Fakulty podnikového manažmentu EU v Bratislave. S. 446-450. - Bratislava : Fakulta podnikového manažmentu EU v Bratislave, 2005 / Majtán Miroslav ; Lulkovičová Ľudmila ; Ekonomika, financie a manažment podniku - rok 2005 Medzinárodná vedecká konferencia ; Ekonomická univerzita v Bratislave Fakulta podnikového manažmentu. ISBN 80-225-2107-8
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 636/639 - Chov zvierat. Produkty domácich zvierat a zveriny. Poľovníctvo. Rybárstvo
    Heslá ovčiarstvo * výrobky * obchod * konkurencieschopnosť * Slovensko * Európska únia * regulácia trhu * podpory
    AnotáciaPrezentácia súčasného stavu nášho ovčiarstva a jeho úlohy, ktoré je treba zabezpečiť po vstupe do EÚ. Vývoj stavov oviec v SR, vývoj reprodukčných a úžitkových ukazovateľov oviec v SR, regulácia trhu s ovčími komoditami. Z vývoja predaja a cien chovu oviec vyplýva, že toto odvetvie živočíšnej výroby je konkurencieschopné a má perspektívu rozvoja. V budúcnosti je treba efektívne rozvíjať chov oviec pri rešpektovaní ochrany životného prostredia majúc na zreteli efekt primeraného udržateľného rozvoja v našej krajine.
    Kategória EPCPublikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE05 00291-055, FPM - Archív EPC, originál dokumentu

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.