Počet záznamov: 1  

Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products

  1. Názov Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products
    Preklad názvuVybrané aspekty vnútornej a vonkajšej konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov
    Autorské údajeDagmar Matošková, Jozef Gálik
    Autor Matošková Dagmar
    Spoluautori Gálik Jozef
    Zdrojový dokument Agricultural economics. Vol. 55, no. 2 (2009), s. 84-93. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2009. ISSN 0139-570X
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuangličtina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Systematika 339.137 - Konkurencia
    Heslá poľnohospodárstvo * potravinárstvo * výrobky * konkurencieschopnosť * efektívnosť * náklady a ceny * obchod zahraničný * saldo * segmentácia trhu * Európska únia
    AnotáciaHodnotenie konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov po vstupe SR do EÚ. Napriek zvýšenej dotačnej podpore a plnej liberalizácii obchodu máme z hľadiska konkurencieschopnosti značné rezervy. Príčinou je hlavne nedostatočná efektívnosť výroby a nedostatočná inovatívna činnosť. Väčšina poľnohospodárskych komomdít sa vyrába rentabilne len vďaka dotáciám. Rozhodujúci podiel na zhoršujúcom sa salde obchodnej bilancie má spracovateľský priemysel. Z hľadiska konkrétnych komodít na na trhoch EÚ dobre uplatňujú obilniny, slad, pšeničná múka, mliečne výrobky, živý hovädzí dobytok a ovčie mäso.
    URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/04264.pdf
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2009: 1-6

    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.